Vakantievilla Cyprus

Vakantievilla Cyprus

Cyprus is na Sicilië en Sardinië het grootste eiland in de Middellandse zee en meet ongeveer 9250 km2. Het is een zelfstandig eiland, maar er heerst wel een twee deling. Het noordelijke deel heeft zich afgescheiden van het zuidelijke deel en vormt de Turkse republiek van noord Cyprus. Hierdoor wordt er op het eiland in het noordelijke deel voornamelijk Turks als moedertaal gevoerd en in het zuidelijke deel Grieks. Echter wordt ook Engels gesproken. De hoogste top ligt in het zuidwesten. Tussen de bergen in het noorden en het zuiden ligt een vruchtbare vlakte, de "Mesaoria"genoemd. Op Cyprus bevinden zich diverse landschappen van zandstranden tot bergen, heuvels en ruïnes. Dit alles maakt dat het kleine eiland zeer geliefd is bij de vakantieganger.

Klimaat Cyprus

Het eiland heeft een mediterraan klimaat en behoort tot één van de warmste eilanden in de Middellandse zee. Het kent lange droge zomers met in juli en augustus de hoogste temperaturen, soms boven de 40 graden. Ook de winters zijn mild in vergelijking met Nederland. De koudste maanden zijn december tot en met februari, dan kan er in de bergen zelfs sneeuw vallen. Cyprus is een zonzeker eiland en het zeewater is al snel opgewarmd tot aangename temperaturen, wat voor de strandliefhebber ideaal is.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Cyprus

Zeer zeker een bezoekje waard is de hoofdstad Nicosia met zijn Venetiaanse stadsmuren en diverse musea en kathedralen. Ook in de stad Limassol valt veel te zien. Deze stad is de belangrijkste havenstad en heeft een oud en nieuw gedeelte. Hier bevinden zich kastelen, markthallen en het volkskunst museum die bezocht kunnen worden. Langs de kust van Limassol naar Paphos bevindt zich de "Rots van Aphrodite", godin van de schoonheid. In het zuiden liggen prachtige baaien en vind je tevens het Troodosgebergte met als hoogste top de berg Olympus. Dit gebied is ideaal voor natuur en wandel liefhebbers. Aanschouw de vele kerkjes, kloosters en de kleine boerendorpjes.

Activiteiten Cyprus

Cyprus kent een tal van activiteiten, vervelen hoeft op dit eiland niet. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele wandelroutes. Huur een scooter en ontdek zelf de mooie plekjes om te wandelen. Natuurlijk komen de waterliefhebbers hier ook volop aan hun trekken. Ga mee vissen op zee of neem een kijkje onder water. Huur een waterscooter, ga paragliden of huur een zeilboot voor een dagje zeilen. Heerlijk met een briesje op het water. In juli en augustus zijn er de Griekse theaterfestivals in Paphos te bewonderen. Het uitgaansleven biedt ook veel vertier. In de grotere steden zijn er diverse nachtclubs en discotheken, welke pas rond middernacht volstromen en tot in de kleine uurtjes doorgaan.

Eten en drinken Cyprus

Het eiland kent een Griekse en Turkse keuken met veel vlees en vis van de grill. Ook lams en geitenvlees kom je regelmatig tegen evenals de stoofschotels. Wie geen keuze kan maken, kan een Meze bestellen, dit zijn 10 tot 20 verschillende gerechten op kleine bordjes geserveerd. De verse salades vormen een belangrijk voor of bijgerecht. Voor wie niet zonder de snack kan, zijn er in de bekende steden diverse fastfood tenten te vinden. De nationale drank is Brandy Sour en het nationale bier is Keo. De regionale wijn is de beroemde Commandaria. Verder worden er ook vaak shots, kleine glaasjes met sterke drank in allerlei smaken, en gin gedronken.

Steden Cyprus

De hoofdstad van Cyprus is Nicosia. Verdere bekende steden zijn Limassol, Paphos, Larnaka en Kyrenia. Bussen rijden niet zo vaak en treinen zijn er niet op het eiland. Huur zelf een auto of laat je rijden met een taxi.

Offerte voor een vakantievilla Cyprus? Klik hier