Vakantievilla Denemarken

Vakantievilla Denemarken

Koninkrijk Denemarken ligt in noord west Europa en vormt een onderdeel van Scandinavië. Het bestaat uit het schiereiland Jutland en nog vele kleinere eilandjes, waarvan een gedeelte is bewoond en een gedeelte is onbewoond. Veelal zijn deze eilanden te bereiken per boot of via een brugverbinding. Het landschap in Denemarken is vlak tot licht heuvelig. Deens is de moedertaal, maar er wordt ook Engels en Duits gesproken.

Klimaat Denemarken

Denemarken kent een gematigd zeeklimaat net als Nederland en België. De zomers worden niet echt heet en de winters niet extreem koud. Doordat het een land is met veel eilanden en omgeven door zee, overheersen vaak de westenwinden, waardoor koelere lucht naar het land stroomt. Hierdoor zijn de zomers vaak aan de koele kant. Juli en augustus zijn de warmste maanden, maar tevens ook vochtiger.

Bezienswaardigheden Denemarken

Er valt veel te zien en te bezoeken in het land. De hoofdstad Kopenhagen biedt veel vertier. Je loopt er door de vele middeleeuwse straatjes of begeef je over de lange winkelstraat op zoek naar die ene winkel voor jou. Bij de haveningang vind je het standbeeld van de kleine zeemeermin, bezoek de bierbrouwerij of het pretpark Tivoli. Voor ieder wat wils. Voorts biedt Denemarken in diverse steden musea op het gebied van kunst, historie en Vikingen. Bezoek de Vikingbegraafplaats bij Alborg waar zich tevens ook een kasteel, kathedraal en klooster bevinden. Baan je een weg door de gezellige vissersdorpjes en breng een bezoekje aan Odense, de geboorteplaats van de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Ook een publiekstrekker is Legoland in Billund, het themapark gebouwd van plastic lego blokken. Zeer geliefd bij kinderen.

Advertenties van onze partners

Activiteiten Denemarken

Aan activiteiten geen gebrek in dit land. Geniet van de mooie natuur, de bossen, de meren, de fjorden en riviertjes. Ga lekker wandelen of pak de mountainbike of de toerfiets. Denemarken staat bekend om zijn goede en veilige fietspaden. Tevens zijn er diverse golfmogelijkheden en kan je gaan paardrijden. Ook voor de watersportliefhebbers is er volop vertier. Zwemmen, windsurfen, zeilen, vissen, het kan er allemaal. Er zijn zelfs vele lokale vissers die je graag een dag mee nemen om op zee te gaan vissen. Voor wie meer van ontspanning houdt kan terecht in één van de vele kuuroorden die Denemarken rijk is. Laat je heerlijk verwennen tijdens een ontspannen behandeling en kom als herboren terug.

Eten en drinken Denemarken

Denemarken kent een gevarieerde keuken met vis, vlees en aardappelen. De aardappelen zijn een vast ingrediënt. Typisch Deense gerechten zijn Gravad Laks (gerookte zalm) en Smörrebröd (een sandwich van roggebrood met beleg). De gerookte paling is een delicatesse in Denemarken. Het land kent een eigen biercultuur wat het bier licht en wijnachtig laat smaken. Een typisch Deens drankje is Akvavit, dit is een soort jenever drankje dat zeer koud wordt gedronken.

Steden Denemarken

De hoofdstad is Kopenhagen. Verdere grotere bekende steden zijn Aalborg, Odense, Århus en Esbjerg. Het openbaar vervoer zoals trein bus en veerboot is allemaal goed geregeld in Denemarken en tevens zijn de wegen prima te berijden.

Offerte voor een vakantievilla Denemarken? Klik hier