Vakantievilla Duitsland

Vakantievilla Duitsland

Bondsrepubliek Duitsland ligt centraal in midden Europa en bestaat uit 16 deelstaten. Jarenlang is het land verdeeld geweest tussen en west en oost. Het westen was welvarend en in het oosten heerste armoede. Sinds de val van de muur is het oosten in rap tempo gemoderniseerd. Echter is de armoede nog steeds gedeeltelijk terug te zien in de steden. Het landschap is zeer gevarieerd. Tussen de vele steden zie je veel natuur, rotsen en mooie groene heuvels. In het noorden vind je veelal laagvlakte en de Noordzee kust. In het centrale midden vind je diverse wijngebieden en meren. In het zuiden bevinden zich voornamelijk de bergen en heuvelige landschappen. Duitsland heeft veel te bieden voor jong en oud. Je kunt er onder andere terecht voor een stedentrip, een wandelvakantie of een skivakantie. De laatste jaren wint Duitsland steeds meer aan populariteit als vakantieland.

Klimaat Duitsland

Duitsland kent een gematigd zeeklimaat. Het noordwesten kent een zeeklimaat, waardoor de zomers vaak relatief warm en de winters zacht zijn. Het oosten en zuid oosten heeft meer een landklimaat met koudere winters en warme zomers. Dit ook mede dankzij de fohnwind, een warme droge wind vanuit het zuiden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Duitsland

Duitsland is een erg groot land en ieder gebied heeft zo zijn eigen bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld Berlijn met zijn Brandenburger Tor, de diverse musea, grote opera gebouwen en vele theaters. Ook de dierentuin ontbreekt hier niet. De Dom van Keulen. In deze stad zie je de Dom overal bovenuit steken. Het grootste en langste overdekte winkelcentrum kom je ook in deze stad tegen en tevens kun je vanuit hier diverse boottochtjes over de Rijn maken. Het Zwarte Woud, een prachtig natuurgebied met schitterende heuvels en dalen en stromende riviertjes. Overal in het land vind je kastelen en historische steden zoals Bonn en Trier. Tevens ontbreekt het in Duitsland ook niet aan pretparken. Neem bijvoorbeeld Phantasialand vlakbij Keulen en Movie Park Germany vlakbij Oberhausen. In de winter, in de maand december zijn er natuurlijk de vele kerstmarkten te bewonderen. Voor iedereen is er wel wat te zien in Duitsland

Activiteiten Duitsland

Wie lekker actief wil bezig zijn, komt in Duitsland volop aan zijn trekken. Er zijn vele fiets en wandelroutes uitgestippeld door het gevarieerde mooie groene landschap. Door de bergen, langs de rivieren of door de vele dorpjes. Diverse activiteiten zijn uit te voeren tijdens een verblijf in Duitsland. Voor een passend verblijf hoeft u niet lang te zoeken in Duitsland, er is een groot aanbod aan accommodaties. Een huisje huren in Duitsland is zo geregeld. Door het hele land bevinden zich golf en tennisbanen. De Noordzee en de vele meren en rivieren zijn een trekpleister voor de liefhebbers van surfen, zeilen kanoën en zwemmen. In de winter kan de sneeuwliefhebber zijn hart ophalen en volop skiën, langlaufen of wandelen door de sneeuw. Ieder jaargetijden biedt diverse mogelijkheden in Duitsland.

Eten en drinken Duitsland

Duitsland is het land van veel bier, worst zoals de Bratwurst en Frankfurterwurst en Schlagermuziek. Maar je vindt er ook sauerkraut (zuurkool) en knödel (een bolletje gemaakt van aardappel, brood en griesmeel of een ander soort deeg). Je gaat in dit land niet met honger van tafel, want de Duitsers zijn liefhebbers van flinke porties. Er zijn vele Duitse restaurantjes, maar je vindt er ook eetgelegenheden zoals de Chinees, de Griek of de Italiaan. Wat betreft drank wordt bier het meest gedronken en ook hier geldt, grote hoeveelheden. Er zijn vele bierbrouwerijen in Duitsland en jaarlijks worden er zelfs bierfeesten georganiseerd. Ook wijn is favoriet, vooral uit de streken Rijn en Moezel.

Steden Duitsland

De hoofdstad is Berlijn. Hier is ontzettend veel te zien. Andere bekende steden zijn München, Keulen, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart en Koblenz. Elke stad en streek heeft zijn eigen charme.

Offerte voor een vakantievilla Duitsland? Klik hier