Vakantievilla Griekenland

Vakantievilla Griekenland

Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa en bestaat uit het vasteland met het schiereiland Peloponnesos en vele, vele eilanden waaronder de bekende eilanden Kreta, Kos en Rhodos. Deze eilanden zijn zeer geschikte vakantie bestemmingen, want zeker een vakantie Kreta is enorm de moeite waard. Daarnaast biedt Griekenland de vakantieganger enorm veel mogelijkheden. De kust van het vaste land en de eilanden is kilometers lang. Ideaal voor de strandliefhebber. In het binnenland vind je de prachtige bergen met in het noorden dicht wouden. Wie van cultuur, natuur en zon houdt is in dit land helemaal op zijn plek.

Klimaat Griekenland

Griekenland kent een mediterraan klimaat met droge, warme zomers. In juli en augustus kunnen de temperaturen soms oplopen tot boven de 45 graden. Op de eilanden is er vaak wat verkoeling door de wind. De winters zijn over het algemeen mild, maar kunnen ook weleens nat zijn met in het noorden wat sneeuw. Ook kunnen de verschillen tussen het vaste land en de eilanden groot zijn.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Griekenland

Er is veel te zien en te bewonderen in Griekenland. Een voorbeeld is de Akropolis in Athene, een indrukwekkend monument van tempels. Athene biedt tevens een diversiteit aan musea en vele archeologische gebouwen. Bezoek Olympia waar de eerste Olympische Spelen werden gehouden of het oude Griekse heiligdom in het noordwestelijke Pindosgebergte. Bezoek één van de vele eilanden per boot. Er zijn volop ferrydiensten aanwezig. In het westen van Kreta vind je de Samaria Kloof, de langste kloof van Europa. Er zijn volop verhuurmogelijkheden, zodat je veel zelf kunt ontdekken per auto of scooter.

Activiteiten Griekenland

In Griekenland zijn tal van activiteiten mogelijk. De echte actievelingen kunnen de berg Olympus beklimmen. Dit is de hoogste berg op Griekenland en zeer zeker een uitdaging waard. Huur een mountainbike en laat je leiden door de mooie bergen heen. Natuurlijk zijn er ook diverse wandelmogelijkheden door de prachtige natuur. Sla een balletje op de tennisbaan of zoek één van de mooie golfbanen op. De watersporters kunnen volop zwemmen, snorkelen, surfen, vissen en waterskiën. Er is vertier voor jong en oud.

Eten en drinken Griekenland

Er zijn vele eetgelegenheden in Griekenland. De keuken biedt vele diversiteiten van Europees tot Oosters eten. Er wordt ontzettend veel olijfolie gebruikt in alles wat ze bakken. Typische Griekse gerechten zijn Moussaka, een schotel van gekruid gehakt, Souvlaki, vlees aan een stokje, maar ook een stuk lamsbout of een portie aubergines in olijfolie zijn typisch Griekse gerechten.De traditionele drank is Ouzo, een drank met een hoog alcoholgehalte. Ook wordt er Raki en wijnen uit de diverse streken gedronken. Het veel gedronken Griekse bier is Fix.

Steden Griekenland

De hoofdstad van Griekenland is Athene. Andere grotere steden die zeer zeker veel moois te bieden hebben zijn bijvoorbeeld Thessaloniki, Iraklion, Rhodos en Kos stad.

Offerte voor een vakantievilla Griekenland? Klik hier