Vakantievilla Nederland

Vakantievilla Nederland

Nederland ligt in west Europa en vormt samen met de Nederlandse Antillen en Aruba het Koninkrijk Der Nederlanden. Het land grenst aan Duitsland en België en aan de Noordzee en de Waddenzee. Nederland is onderverdeeld in 12 provincies en de hoofdstad is Amsterdam. De officiële taal is Nederlands, maar ook Fries is erkend als de taal. Het landschap is vrij vlak met enkel in het zuidoosten wat heuvels, waarvan de Vaalserberg de hoogste top heeft. Verder bestaat het land voornamelijk uit akkers, weilanden, dijken, bossen, rivieren, meren en plassen. En niet te vergeten de uitgestrekte duinen langs de kust. Een vakantie in Nederland biedt veel vertier voor iedereen, of het nu gaat om een weekendje weg, een stedentrip of een langere vakantie.

Klimaat Nederland

Nederland kent een gematigd zeeklimaat met over het algemeen niet te koude winters en niet al te warme zomers. De zomers kennen soms wisselende perioden. Het kan erg warm zijn, maar ook nat. Neerslag kan het hele jaar vallen. Juli en augustus zijn over het algemeen de warmste maanden. Aan zee is het vaak iets koeler. Dit komt doordat het weer wordt beïnvloed door de Noordzee die vaak de temperatuur matigt. Naarmate je meer naar het oosten gaat wordt het zomers warmer.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Nederland

Een bezoek aan de hoofdstad Amsterdam mag zeker niet ontbreken. Maak een tochtje door de mooie grachten, langs de vele fraaie grachtenpanden. Bezoek het Anne Frank huis of één van de vele musea zoals het wassenbeelden museum Madame Tussaud. Of slenter op zoek naar koopjes op de bekendste markt de’ Albert Cuypmarkt’. Breng een bezoekje aan Utrecht met zijn 112 meter hoge dom en zijn historisch centrum. In het zuiden is de Bourgondische stad Maastricht ook zeker een kijkje waard. Naast de stedenbezoeken zijn ook nog diverse andere bezienswaardigheden zoals natuurgebied de Hoge Veluwe met zijn gevarieerde landschap, of de molens bij Kinderdijk. De Keukenhof met in het voorjaar prachtige bloemen en Madurodam, Nederland in het klein.

Activiteiten Nederland

Vele activiteiten zijn mogelijk in Nederland. De watersportliefhebber kan zijn hart ophalen op het vele water wat het land rijk is. Zowel op zee als op één van de meren kun je zeilen, surfen, roeien, waterfietsen, kanovaren of zwemmen. Het land is vanwege de vlakte ook ideaal voor fietsers. Er zijn vele routes uitgezet. Dit geldt ook voor de wandelliefhebber. Je kunt de schoenen aantrekken en de natuur ingaan, maar ook een stadswandeling maken al dan niet georganiseerd. Tevens bieden de grote steden tal van theaters, opera’s en bioscopen. Een bezoekje aan een pretpark behoort ook tot de mogelijkheden of aan één van de dierentuinen. Of je nu houdt van actie, avontuur, cultuur of rust, Nederland heeft het allemaal.

Eten en drinken Nederland

Nederland kent een uitgebreide keuken. Typische Hollandse gerechten zijn de stamppotten, de nieuwe haring en beschuit met muisjes wanneer een baby is geboren. De Nederlanders zijn erg gesteld op de groente, aardappelen en vlees maaltijden. Zo heeft ook iedere regio zijn eigen lekkernijen, zoals de Limburgse vlaai, de bolussen uit Zeeland en de overheerlijke Bossche bollen. Koffie en thee wordt gedurende de dag gedronken. Texel De Cocksdorp

Steden Nederland

De hoofdstad is Amsterdam, maar ook de steden Groningen, Rotterdam, Utrecht, Breda, Vlissingen en Maastricht hebben hun eigen charmes.

Offerte voor een vakantievilla Nederland? Klik hier