Vakantievilla Portugal

Vakantievilla Portugal

Portugal is het meest westelijk gelegen land van Europa en grenst aan Spanje en de Atlantische Oceaan. Ook de eilanden groep de Azoren en het mooie bloemeneiland Madeira behoren tot Portugal. De officiële taal is Portugees wat veel op het Spaans lijkt. Het landschap is zeer gevarieerd. De rivier de Taag vormt de scheidingslijn in het landschap. Alles ten noorden van de rivier is bergachtig. Ook het midden kent mooie rotsgebergten. Alles onder de rivier is vlakker zoals de 800 kilometer lange kustlijn omringd door duinen en de zonnige witte stranden van de Algarve in het zuiden. Het is een fijn land om de vakantie in door te brengen. Zowel voor de zon en strandliefhebber als voor de actieveling, de natuur en cultuur liefhebber. Portugal is zo veelzijdig dat iedereen hier een geweldige vakantie zal beleven.

Klimaat Portugal

Portugal kent een mediterraan klimaat ondanks de invloed van de koude Atlantische oceaan. Toch zijn er verschillen tussen noord en zuid. In het noorden is het over het algemeen koeler en hier valt ook de meeste neerslag. Het zuiden kent zachte winters en hete droge zomers met soms temperaturen boven de 40 graden, vooral landinwaarts. Aan de kust heerst een gematigd zeeklimaat met zonnige aangename zomers en milde winters.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Portugal

In Portugal is veel te zien. Bezoek de hoofdstad Lissabon, de stad met de hypermoderne winkelgalerijen en grootse Koninklijke paleizen. De stad met de vele wijken, waarvan ieder zijn eigen sfeer uitstraalt en de stad met de zichtbare tegenstellingen tussen oud en nieuw. De havenstad Porto mag ook niet ontbreken op het lijstje. Hier vind je vele wijnhuizen en proeverijen. Tevens staan hier prachtige negentiende- eeuwse ijzeren bruggen over de rivier. Wanneer je de kans krijgt, bezoek dan het bloemeneiland Madeira, het eiland bedekt met kleurrijke bloemen en het eiland waar het altijd lente is. In het zuiden ligt de Algarve met meer dan 200 kilometer strand aan de kust. Meer het land in liggen vele witte huisjes in pittoreske dorpjes verscholen tussen de groene heuvels. Ook kun je een bezoekje brengen aan Fatima, dit is een bedevaartsplaats waar vele pelgrims jaarlijks naar toe trekken. Uiteraard kun je ook meegaan op een jeepsafari of een bezoek brengen aan één van de vele waterparken die Portugal rijk is.

Activiteiten Portugal

De watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen langs de mooie zandstranden aan de kust. Waterskien, duiken, zeilen, surfen, sportvissen, alles is mogelijk en te huur. Meer het land in kun je tijdens een wandeling of fietstocht genieten van de mooie natuur. Sla een balletje op één van de schitterend gelegen golfbanen. Voor wie wat meer uitdaging zoekt, in Portugal kun je gaan abseilen op één van de vele bergen of ga mee op een canyoning tocht, een combinatie van afdalen in kloven en klimmen en springen over water. Er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Eten en drinken Portugal

In Portugal wordt door de gunstige ligging aan zee veel vis- schaal- en schelpdieren gegeten. Er zijn vele visgerechten van gegrild, gestoofd, gebakken tot gekookt. Ook varkensvlees is favoriet, maar ook diverse soepen en stamppotten. De Portugezen behoren tot de grootste rijst eters in Europa. Bij veel gerechten serveren ze over het algemeen rijst. Iedere regio heeft ook weer zijn eigen specialiteiten. De nationale drank zijn de wereldberoemde wijnen Port en Madeira, veelal gedronken na het eten.

Steden Portugal

De hoofdstad is Lissabon. Overige grotere bekende steden in Portugal zijn Faro, Porto, Braga, Aveiro, Funcha en Evora.

Offerte voor een vakantievilla Portugal? Klik hier