Vakantievilla Spanje

Vakantievilla Spanje

Spanje grenst aan Frankrijk, Portugal, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Bij Spanje horen de Balearen in de Middellandse Zee (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) en de Canarische eilanden (in de Atlantische Oceaan).Voor een groot deel is Spanje een hoogvlakte, maar heeft ook veel gebergte. In het noorden de Pyreneeën, het Castilliaans Scheidingsgebergte en in het zuiden de Sierra Nevada. De grote rivieren zijn de Duero, de Taag en de Ebro.

Klimaat Spanje

In het binnenland heeft Spanje een landklimaat met hete zomers en strenge winters. In het noordwesten heerst een zeeklimaat en in het zuiden en op de Balearen een Middellandse Zeeklimaat. Op de Canarische Eilanden is het, zoals in alle landen op deze breedtegraad, altijd mooi weer.

Bezienswaardigheden Spanje

Spanje kent vele nationale parken. Donana ligt in Andalusië en is 50.000 hectare groot. Op enkele plaatsen wonen mensen. Verder is het aan de natuur overgelaten. In de Pyreneeën ligt het Aiguestortes i Estany de Sant Maurici, bos, bergen en meren. Ten noordoosten van Ciudad Real ligt de Cabaneros, met een mediterraan klimaat. Hier treft men de Iberische lynx. Wolven en beren zijn te vinden in de Picos de Europa, ten westen van Bilbao. Bij Marbella ligt de Sierra de las Nieves met grotten en een rijke flora en fauna.

Advertenties van onze partners

Activiteiten Spanje

Bergbeklimmen in Castilië, duiken aan de Costa Brava, in Catalonië en in Almeria. Men kan er scheepswrakken vinden. Spanje heeft meer dan 200 golfbanen, bijna het hele jaar door kan men er golfen. Ook mountainbiken en paardrijden kan bijna overal. Sportvissers en windsurfers, zelfs rafters, kunnen hun lol op. Typisch voor Spanje zijn de stierengevechten, een geliefd tijdverdrijf bij de lokale bevolking.

Eten en drinken Spanje

Op de carta (menukaart) staan vis- en schelpdierschotels als men aan zee verblijft. Heerlijke paëlla is overal verkrijgbaar. De sopas (soep) en de Serrano ham dienen vaak als voorgerecht. De platos combinados worden in de goedkopere restaurants geserveerd. Meestal krijgt men er patat bij. De Spanjaarden zijn sinds de Romeinen wijndrinkers. Proef een Ribera del Duero en u bent verkocht. Ook de wijnen van La Mancha en Penedes zijn beroemd. In Jerez drinkt u sherry. De mousserende wijn heet Cava.

Steden Spanje

Madrid, de hoofdstad en stad van Real Madrid, heeft een van de beroemdste musea ter wereld: het Prado. Op de Plaza Major, binnen de oude stadsmuren, vindt men veel restaurants en terrassen, zo ook in een van de mooiste wijken; La Latina. De grote winkelstraat is Gran Via. Het werkpaleis van de koning, het Palacio Real, is een must. Koningin Sofia gaf haar naam aan het museum voor moderne kunt. Malaga, de hoofdstad van Andalusië, was vroeger een vestingstad, heeft nu veel Arabische overblijfselen. Het Alhambra in Granada, voormalig paleis van de Moorse koningen, trek er een dag voor uit. De flamencostad Sevilla toont u Moorse, gemengd met christelijke, gebouwen en kerken. Barcelona met zijn Ramblas, de Sagrada Familia van Gaudí en de Catedral de Santa Eulália en een Picassomuseum. Valladolid is een stad voor cultuurfreaks. Het museum van de beeldhouwkunst is wereldberoemd.

Offerte voor een vakantievilla Spanje? Klik hier